10 creaturi bizare gasite in adâncul mărilor

Creaturi bizare asa sunt denumite animalele nu prea obijnuite pe care nu pe poti vedea la suprafata sau in captivitate. De cele mai multe ori au fost surprinse in adancul marii.

10. Orificiul Chamorro

orificiul Chamorro
orificiul Chamorro sursa: descopera.ro

Orificiul Chamorro este una dintre cele mai bizare creaturi marine din întreaga lume, însă care are un rol destul de importat în ecosistemele marine, ajutând menținerea de comunități de corali, creveți sau melci prin bacteria chimiosintetică pe care orficiile hidrotermale o susțin.

9. Ariciul de mare cu spini lungi

Ariciul de mare
Ariciul de mare

Nu degeaba este numit ariciul de mare cu spini lungi unul dinre creaturi bizare, pentru că după cum puteți observa și în poză, această creatură marină este destul de bizară, datorită formei sale. Acești spini extrem de lungi îl protejează pe arici de mare pentru a putea duce o viață destul de ferită de potențialii prădători asemenea „vărului” său, ariciul terestru.

Această vietate marină a fost descoperită la o adâncime de 500 metri lângă craterul muntelui Eifukul.

8. Pestele vipera

Pestele vipera
Pestele vipera sursa: Destepti.ro

Pestele vipera este unul dintre cei mai neobisnuiti pesti si creaturi bizare, dar si unul dintre cei mai populari din speciile cunoscute. Poate fi recunoscut foarte usor datorita dintilor, gurii sale mari si a formei. De fapt, dintii sai sunt atat de mari incat nu incap in gura, curbandu-se pana aproape de ochii sai.

Creatura inspaimantatoare are de-a lungul corpului spini cu organe ce produc lumina. Au un ritm metabolic foarte lent ceea ce le permite sa supravietuiasca fara mancare zile intregi. Durata de viata a unui peste vipera este intre 15 si 30 de ani, iar in captivitate nu traiesc mai mult de cateva ore.

Traiesc in ape temperate la adancimi de pana la 2800 de metri si sunt foarte rar vazuti de oameni.

7. Unicornul mărilor

Unicornul mărilor
Unicornul mărilor sursa: Digi24

Cineva spunea că știm mai puține despre adâncul oceanelor decât despre satelitul pământului, Luna. Probabil că are dreptate. În anul 2013, scafandrii australieni de la au reușit să filmeze una dintre cele mai incredibile vietăți marine – care, datorită rarității apariției sale este numită „Unicornul mărilor”.

Vietatea, filmată în largul coastei Tasmaniei, are corpul cilindric, translucid și gol pe dinăuntru, si poate ajunge până la 30 de metri lungime și un diametru de 1 metru.

6. Salpa transparentă

Salpa transparentă
Salpa transparentă

Fiind la fel de transparent ca o folie stretch pentru ambalare, salpa asemănătoare cu o meduză nu este prea atractivă. Zicea un pescar care a prins o salpa: Se simțea plin de solzi și solid la atingere, ca o meduză, iar în interiorul său nu se putea vedea decât un punct portocaliu.

5. Peştele liliac cu buzele roşii

Peştele liliac cu buzele roşii
Peştele liliac cu buzele roşii

Acest peste traieste in apropiere de insulele Galapagos, la adancimi de peste 30 de metri. Deoarece nu este capabil sa inoate, pestele liliac se deplaseaza cu ajutorul unor aripioare pectorale pe fundul oceanului.

4. Îngerul de Mare este un mic diavol

Îngerul de Mare
Îngerul de Mare

Poate şi are un nume ceresc şi un aspect angelic, dar aceasta nu trebuie să vă inducă în eroare. Îngerul de mare este de fapt un tip de melci de mare şi un prădător desăvârşit.

3. Meduza Attola s-ar putea să fie un extraterestru

Meduza Attola
Meduza Attola

În cazul în care arată ca un extraterestru şi acţionează ca un extraterestru, poate fi oare un extraterestru? Meduza Attola ce arată ca un OZN, la fel ca şi majoritatea meduzelor, nu are sistem digestiv, respirator, circulator sau nervos central dar in nici un cad nu este extraterestru.

Cercetătorii au observat doar 10 exemplare între aprilie 2006 și iunie 2021. Specia este cunoscută doar din Golful Monterey și trăiește la adâncimi de 1.013 până la 3.189 de metri.

Matsumoto și coautorii săi cred că încă două specii de Atolla necunoscute anterior trăiesc și în adâncurile Golfului Monterey, California – alături de cele zece tipuri de Atolla care sunt deja cunoscute în întreaga lume. Ei speră să folosească ADN-ul pentru a descrie în cele din urmă aceste noi completări la arborele genealogic al lui Atolla

2. Buruienosul Dragon

Buruienosul Dragon
Buruienosul Dragon

Buruienosul Dragon de mare de tip frunză arată exact ca o algă marină.

Dragonul de mare de tip frunză este un maestru al deghizării. Acesta trăeşte printre algele marine şi, prin urmare, sa adaptat perfect pentru a se integra cu algele marine cu scopul de a scăpa şi deruta prădători.

1. Pestele fantoma

Pestele fantoma
Pestele fantoma

Oamenii de stiinta au imortalizat creatura in Insulele Mariane de Nord, in Oceanul Pacific, la o adancime de peste doi kilometric. Pestele are pielea transparenta si gelatinoasa, nu are solzi si seamana foarte mult cu caracatita Casper, de aceea fiind poreclit si pestele-fantoma.

Are 10 centimetri si daca te gandesti ca vrei sa-l mananci atunci iti spun NU…nu este buna de mancat.

0 0 votat
Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile