10 Specii de Urși care inca mai traiesc

Wow, acestia sun specii de ursi uriasi. Nu sunt ursuleții cu care te-ai jucat în copilărie. Unii ar putea arăta drăguți, dar aceste creaturi mari cu blană cu siguranță nu sunt. Păstrați-vă distanța, mai ales dacă întâlniți unul în sălbăticie. 

Majoritatea dintre noi îi vom vedea, în general, doar în grădinile zoologice, iar aceste specii de urși din lume merită cu siguranță o vizită. Probabil că nu veți găsi toți urșii în toate grădinile zoologice; cea mai bună șansă de a vedea niște urși poate fi în țara lor natală.

1. Ursul Brun

Ursul Brun

Este o specie de urși din genul Ursus, răspândită în toată regiunea holarctică. Este un animal extrem de puternic cu un corp pana la 2,5 m lungime si o inaltime pana la greaban de 1,5m si greutate maxima de 600 kg.

Poate traii pana la varsta de 30 de ani. Cel mai mare urs gasit vreodata in Romania, poate si din Europa a fost numit Arthur. A trait 17 ani si avea 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee. Cel care l-a impuscat in mod fraudulos a fost prințul Emanuel von und zu Liechtenstein.

Ursul brun are o blană deasă, cu două rânduri de peri, spicul și pufu. Desi culoarea predomina brun-cafenie, ursii bruni sunt de mai multe variatii. De la roscati pana la cei negrii. Unele exemplare au pete albe pe gat.

Ursul a fost vânat până la dispariție în Marea Britanie până în anul 1000 d.Hr. Romanii antici obișnuiau să privească acești urși luptându-se în arene

2. Specii de Urși – Ursul Polar

Specii de Urși - Ursul Polar

Ursul polar, împreună, este cea mai mare specie de urs din lume. Are aceeași dimensiuni aproximativ ca ursul brun, doar că este alb în loc de maro. Ursul polar trăiește în principal la nord de Cercul polar, unde s-au adaptat să trăiască în nordul înghețat. 

Sunt născuți pe uscat, dar își petrec cea mai mare parte a vieții pe gheață de mare, cu focile care reprezintă cea mai mare parte a dietei lor. Sunt considerate o specie vulnerabilă, deoarece schimbările climatice, topirea gentarilor le topesc si lor habitatul.

Greutatea lui ajunge pana la 600 kg, inaltime de 1,8m, si lungime 2,5m. Are un strat de grasime alba sub piele, ca o blana de oaie, care-l ajuta sa se protejeze impotriva frigului. Este si un inotator excelent.

3. Specii de Urși -Ursul Grizzly

Specii de Urși -Ursul Grizzly

Nu se fac filme înfricoșătoare despre acest urs degeaba. Numele latin al ursului grizzly, Ursus horriblis, înseamnă „urs terifiant”. Grizzly este, de asemenea, cunoscut sub numele de ursul silvertip. Deoarece părul său cu vârfuri gri se aseamana cu ursul brun nord-american. 

Indiferent cum îl numiți, este feroce și uriaș – masculii cântăresc aproape 800 de kilograme. Grizzly variază în culori de la blond la aproape negru, dar de obicei sunt maro. Pe umeri au o cocoașă distinctivă. Se hrănește cu cadavre de bizon sau pui de elan. Poate manca intr-o zi pana la 200.000 de fructe de padure.

4. Ursul negru american

Ursul negru american

Mai mici decat Ursii Grizzly. Sunt mai drepti si buni cataratori. Ursul negru american este cea mai mică specie de urs de pe continentul nord-american, dar este cel mai des întâlnit oriunde din Alaska până în Florida și din California până în provinciile maritime canadiene.

Preferă habitatul împădurit și uneori se atașează de comunitățile umane din cauza disponibilități ușoare de alimente – sunt colectoarele de gunoi. Poate că acolo au învățat să deschidă borcane cu capac. Ursul negru american a evoluat de la ursul soarelui în urmă cu mii de ani.

5. Ursul cu ochelari

Ursul cu ochelari

Ursul cu ochelari a primit acest nume, deoarece inelele din jurul ochilor îl fac să pară că poartă ochelari. Un urs de dimensiuni medii, ursul cu ochelari este singurul urs originar din America de Sud. Deși este considerat un consumator de carne, carnea reprezintă doar aproximativ 5% din dieta ursului cu ochelari. 

Blana sa este în general neagră, dar poate avea și nuanțe maro sau roșiatice. Poate fi găsit în pădurile de nor din Munții Anzi, în principal în regiunile nordice și occidentale ale Americii de Sud.

Are o greutate de până la 170 kg,  înălțime îintre 0,9 –1 m și o lungime de 1,7–2 m. Culoarea blănii este brună-închisă, neagră

 6. Ursul negru asiatic

Ursul negru asiatic

Urșilor negri asiatici nu le plac foarte mult oamenii, deoarece omul îi vânează după părți ale corpului și medicamente tradiționale. Se găsesc în regiunile muntoase din Asia, de la Taiwan și nord-estul Chinei până la nordul subcontinentului indian și Orientul îndepărtat rus. 

Ursul negru asiatic este, de asemenea, cunoscut sub numele de urs de lună sau urs cu piept alb din cauza blănii albe în formă de V sau de jumătate de lună de pe piept. Este un urs de dimensiuni medii (înălțime medie și 300 de kilograme) care seamănă cu urșii preistorici. Merg în poziție verticală mai mult decât alți urși.

7. Ursul leneș

Ursul leneș

Daca e lenes se vede si pe el, asa l-am putea descrie. Deoarece e mic si slab. Ursul leneș, care a evoluat din ursul brun în perioada Pleistocenului, este originar din subcontinentul indian. Este un urs nocturn care mănâncă insecte, cu buza inferioară, conceput pentru a suge gandacii.

Zgomotele pe care le face cu buzele se pot auzi de la 100 metri distanta. Se hraneste, si cu miere de albine, hoituri si oua Ursul leneș este mai zvelt decât ursul negru asiatic, cu blană mai lungă, botnițe palide cu boturi bulbucate și gheare albe. 

Au o lungime a corpului de 1,4-1,8 m, inaltimea de 61-91 cm, greutatea de 55-190 kg si lungimea cozii de 7-12 cm Se știe că atacă oamenii care le invadează teritoriul.

8. Ursul Panda uriaș

Ursul Panda uriaș

Panda uriaș este modelul drăguț. Are fața albă și corpul înconjurat de blană neagră în jurul gâtului, picioarelor și urechilor. Spre deosebire de alți urși, panda este practic vegetarian.

Bambusul reprezentând 99% din dieta sa. Panda este originară din munții din sudul Chinei, în special din provincia Sichuan. Acești urși dolofani ajung în lungime până la 1,5 m și aproximativ 1.75 m în înălțime. Masculii sunt cu mai mari decât femelele. Cântăresc până la 150 kg, iar femelele până la 125 kg. Sunt un simbol atrăgător al Chinei.

9. Ursul Hibrid – Pizzly

Ursul Hibrid – Pizzly

Lumea se încălzește și gheața arctică continuă să se topească în ritmuri fără precedent. Aceste schimbări determină urșii polari înfometați să părăsească zona de vânat și să caute alte surse de hrană.

De cele mai multe ori, două animale intră în contact în timp ce vânează, de exemplu la locurile carcasei de balenă, și interacționează  și par să se angajeze din ce în ce mai mult în „împerechere oportunistă”.
Rezultatul? Acest act de creștere creează „urși pizzly” hibrizi, numiți uneori urși grolari.

In 2017, oamenii de știință au înregistrat opt ​​ursi pizzlies care erau descendenții unui urs polar feminin care s-a împerecheat cu doi urși grizzly diferiți.

10. Specii de Urși – Ursul Soarelui

Ursul Soarelui

Ursul soarelui este originar din pădurile tropicale din Asia de Sud-Est. În Malaezia, este cunoscut sub numele de ursul de miere din Malaezia datorită dragostei sale pentru substanța dulce lipicioasă. 

Ursul soarelui este cel mai mic urs. Are inaltime de 1 – 1.5m si cantareste intre 30  si 60 kg. Au blana neagra scurta, cu botii deschise la culoare, cu zona alba care se extinde deasupra ochilor. Ursul are fălci și gheare puternice. 

Numărul este în scădere din cauza defrișării habitatului său. Nu hiberneaza niciodata. Ursul Soarelui refera inaltimile, de aceea obisnuiesc sa doarma in copaci, in cuiburi special construite

0 0 votat
Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Anonymous
Anonymous
1 year ago

Super frumos articol despre ursi