8 animale hibride despre care nu stiai ca exista

Basmele sunt locul unde creaturile cu totul și cu totul ciudate sunt la ele acasă, iar în prezent, Photoshop-ul ne oferă posibilitatea să realizăm tot felul de creaturi. Însă, sunt unele animale, cu totul și cu totul aparte, de o frumusețe deosebită, despre care mulți dintre noi n-au auzit și probabil nici nu ne imaginam vreodată că pot exista.

De exemplu, Ligrul sau Leoponul sunt câteva dintre speciile care ne uimesc. Noi îți arătăm 8 animale hibride surprinzătoare și poate, cu ajutorul ingineriei genetice și clonării în anii următori vor apărea altele, pe cât de diferite, pe atât de deosebite.

8.  Animale hibride – Coywolf

8.  Coywolf

Majoritatea oamenilor de ştiinţă recunosc acum coilupul drept una din cele patru specii de canide sălbatice din America de Nord, celelalte trei fiind lupul cenuşiu, lupul de est şi lupul de vest.

Acum, aceste animale se extind de-a lungul estului Americii de Nord, devenind un motiv de îngrijorare pentru specialiştii în conservare, care subliniază că hibridizarea reprezintă o ameninţare importantă la adresa revenirii lupilor.

Pe lângă faptul că au un corp mai mare decât coioţii de vest, coilupii au totodată fălci mai mari şi mai puternice şi cranii mai mari, ceea ce le permite să vâneze mai bine cerbul cu coadă albă, specie foarte răspândită în partea de est a Americii de Nord.

De asemenea, la fel precum coioţii de vest – dar spre deosebire de lupi – coilupii se pot adapta în orice habitat, descurcându-se atât în zonele rurale, cât şi în suburbii sau în oraşe.

7.  Pisica Savannah

7.  Pisica Savannah

Oricât de bizar ar suna, se pare că într-adevăr pisicile din rasa Savannah sunt la fel de credincioase precum un câine, neezitând chiar sa te apere sau casa în cazul apariţiei vreunei persoane străine cu gânduri nu tocmai curate. 

Pentru că la fel cum pisica de Bengal se trage direct din pisica leopard asiatică, pisica Savvanah se trage direct din serval, o specie de felină de talie medie adaptată traiului în savanele Africii. La fel ca Servali, rudele lor sălbatice, pisicile Savannah au colorit pătat, membre lungi şi zvelte, trupuri atletice şi urechi mari şi mobile, iar în anul 2001, pisicile Savannah au fost recunoscute de forurile internaţionale în domeniu. 

Este cea mai mare rasă de pisici domestice (sau mai bine zis, domesticite, în cazul lor).

Un mascul din grupul F1 (adică obţinut direct dintr-un serval şi o pisică domestică) poate atinge chiar şi 13-15 kilograme la maturitate. Totuşi, deoarece este încă o rasă nouă, unde caracterele nu s-au stabilizat complet, se întâmplă foarte frecvent ca pisoii dintr-un cuib să atingă la maturiatate dimensiuni diferite.

6.  Wholphin

6.  Wholphin

Primul Balfin captiv, s-a născut în 1985. Animalul este o încrucişare între mascul de falsă balenă ucigașă şi femelă delfin cu bot gros. Ca multe dintre speciile hibride, cei mai mulţi balfini sunt sterili.
A putut însă să aibă trei pui, din care doar unul a supravieţuit mai mult de 9 ani. Balfinii au culoarea unei balene, dar botul seamănă cu cel al unui delfin.

5. Leopon

5. Leopon

Un leopon este obtinut din incrucisarea unui leopard cu o leoaica, iar asta s-a intamplat in India, Japonia, Germania si Italia. Aceasta “specie” a fost prima data consemnata in 1910, iar de atunci au existat mai multe exemplare, majoritatea crescute in captivitate si imperecheata de “mana” omului.

Puii ies in general mai aproape de femela, semanand cu leopardul, cu exceptia coamei si uneori a unui corp mult mai masiv, in cazul masculilor.

Leoponul seamana destul de mult cu ambii parinti, avand pete maro, dar o coama mai mica decat cea a leului. Este insa un excelent catarator, exact ca leopardul.

4. Ursul grolar

Singurul urs grolar găsit în sălbăticie a fost împuşcat în aprilie 2006 de un american vânător de trofee, Un număr mic de astfel de urşi există însă în captivitate în grădini zoologice din Cehia, Israel, Rusia, Spania, Polonia şi Germania, ca rezultat al faptului că urşii bruni au fost ţinuţi în acelaşi loc cu cei polari.

Ambele specii au fost ţinute împreună încă din 1980 dar nu au făcut pui, până recent, în 2004, când o femelă de urs brun a născut doi pui cu un tată polar.

Ca statură, sunt între cea a ursului polar şi cea a ursului brun. Au un gât mai lung, precum ursul polar, dar umeri înguşti precum urşii bruni. Mărimea şi forma capului este intermediară, între faţa mai alungită a polarului şi cea mai groasă a brunului.

Cel mai interesant aspect al hibrizilor este blana, un amestect între cea a urşilor polari şi bruni: pe anumite porţiuni de pe corp este asemănătoare unei specii, iar în altele părţi…celeilalte specii. Acest lucru se vede mai ales in culoarea în degrade a blăniţei.

3.  Jaglion

 Jaglion

Pe 9 aprilie 2006, două exemplare de Jaglion s-au născut în captivitate. Este vorba de femela Jahzara şi masculul Țunami. Ei au apărut din încrucişarea unui leu cu un jaguar. Sunt singurele exemplare de acest fel din lume. Spre deosebire de alți hibrizi, aceștia nu au defecte genetice și pot avea o viață lungă și fertilă.

2.  Animale hibrideLigrul

Ligrul

În lume există exemplare de Ligăr, un animal rezultat prin încrucișarea unui leu mascul și o femelă de tigru.

Sunt animale extrem de rare si sansa lor de a se naste in natura este aproape zero, in conditiile in care tigrii traiesc in Asia iar leii in Africa. In prezent, exista doar 20 de ligri in lume care la maturitate ajung sa fie mai mari si mai grei decat parintii. Pot ajunge la peste 400 de kilograme, in conditiile in care greutatea maxima a unui tigru este de circa 300 de kilograme iar cea a unui leu de 250 kilograme.

In Statele Unite, ligrul Hercules, care cantareste 418 kilograme si are o lungime de 3,33 metri, este inscris in Cartea Recordurilor ca cea mai mare felina din lume.

1.  Animale hibrideTigon

Tigon-ul este rezultat prin împerecherea unui tigru mascul și a unei femele de leu. Un astfel de mamifer s-a născut în 1971 la Alipore Zoo din India și a fost botezat de îngrijitori cu numele de Rudhrani. La masculi, coama se dezvoltă târziu și este mai scurtă decât la lei.

De obicei, un tigon e mai mic și mai puțin robust decât leul sau tigrul. Puii masculi rezultați astfel sunt sterili, deci incapabili să se reproducă. Femelele pot, uneori, să se reproducă, atât cu leu cât și cu tigru. Singurele exemplare existente trăiesc în captivitate și sunt rezultatul intervenției omului.Este foarte improbabilă apariția în natură a unui astfel hibrid, deoarece arealele de răspândire ale celor două specii nu se suprapun.

0 0 votat
Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile