Ce ar trebui sa nu iubesti ca sa ai o viata fericita? Foarte des, cărțile și revistele creează o imagine frumoasă a lucrurilor care in viata reala pot fi periculoase. De exemplu, suntem adesea fascinați de povești de dragoste unilaterală sau relații dificile – suntem obișnuiți să credem că acele sentimente puternice sunt întotdeauna legate de durerea puternică.
Băieții răi cu glume cinice par a fi întotdeauna foarte fermecători, iar sarcina pare a fi cel mai bun moment din viața unei femei.
Unele lucruri par a fi complet inofensive, dar, potrivit psihologilor, dacă ne schimbăm atitudinea față de ele, viețile noastre se vor îmbunătăți semnificativ. Noi de la Descoperitorul am decis să vă povestim despre unele lucruri pe care ar trebui sa nu le mai iubesti.
1. Dragoste unilaterală!
In primul rand! Mulți oameni cred că, cu cât o relație este mai dureroasă, cu atât iubești persoana. Cu toate acestea, psihologii spun că acest lucru nu este adevărat, deoarece nu există loc pentru durere constantă într-o relație sănătoasă.
Experții văd legătura dintre cum este/a fost căsătoria părinților noștri și cum ne comportăm în cuplu.
Potrivit psihoterapeutului Robin Norwood, dacă o fată a avut un tată indisponibil din punct de vedere emoțional, există riscul ca în viața sa adultă să aleagă bărbați care sunt indiferenți. Problema este că, încercarea de a atrage atenția și de a nu primi nimic în schimb este un model de comportament normal pentru ea.
De asemenea, Norwood este convins că si copiii ai căror părinți au avut un fel de dependență (de exemplu, alcoolul) au mai multe șanse să aibă relații distructive. In continuare, sa vorbim despre al doilea lucru distructiv!
2. Sociopatia
Recent, regizorii au început să facă din sociopații fermecători, personajele principale ale filmelor și spectacolelor lor. Iti amintesti, probabil, emisiunea Sherlock în care un detectiv, care nu prea se pricepea la comunicare, e foarte atrăgător. Fanilor le place să-l vadă exprimând sentimente atunci când se așteaptă cel mai puțin.
Dar în viața reală, ar fi foarte greu să ne conectăm cu acest tip de oameni, deoarece sociopații nu știu ce este compasiunea, vinovăția și dragostea (această tulburare psihologică este atunci când o persoană este antisocială și ignoră regulile sociale).
3. Ce sa nu mai iubesti? Singurătatea!
Singurătatea a făcut întotdeauna parte din imaginea personajelor atractive din carti. Nimeni din lume nu le înțelege cu adevărat. Acest sentiment de deconectare cu restul lumii poate apărea chiar și atunci când ești înconjurat de oameni.
Conform teoriei neurologului John Cacioppo, avem nevoie de singurătate pentru a constientiza de fapt dorința de a intretine relațiile cu alte persoane. Dar acest sentiment este bun numai atunci când este temporar.
Dacă cineva este singuratic cronic, consecințele pot fi foarte grave și pot duce la lucruri precum somnul slab, depresia și probleme de sănătate. Deci, potrivit unor oameni de știință, singurătatea este principalul factor declanșator al problemelor cardiace și vaselor sanguine, crescând probabilitatea morții premature de aproximativ 2 ori.
4. Baietii răi!
Povestea Bellei care a putut transforma Bestia într-un prinț cu dragostea ei și povestea Anastasiei Steele din filmul “50 de nuanțe de gri” care a transformat un sadic rece într-un bărbat pasionat. Sunt exceptii foarte populare.
Imaginile unor băieți răi precum Draco Malfoy și Jim Moriarty par a fi extrem de atractive. Cu toate acestea, în viața reală, o relație cu un partener tiran va duce la o situație psihologică foarte sensibilă.
Celebrul sindrom Stockholm poate fi văzut și acasă – este legătura unei victime și a unui agresor într-o relație de familie. Deci, unul dintre parteneri (nu contează care dintre ei) îl abuzează în mod regulat pe celălalt fizic sau psihologic. Iar celălalt partener vede acest tratament ca fiind realitatea și justifică acțiunile agresorului.
Unii oameni sunt complet siguri că își pot schimba partenerul agresiv și îi pot salva cu dragostea lor. Însă psihologii susțin că, dacă această persoană nu își dă seama că este o problemă, nu există nicio modalitate de a remedia problema.
5. Ce sa nu mai iubesti? Obiceiurile proaste!
În zilele noastre, diferite dependențe par a fi la modă, cum ar fi fumatul, consumul de alcool și droguri. Consumul de alcool este chiar considerat a face parte din anumite culturi.
Cum sa nu iubesti cipsurile, cola, pizza si lista ar putea continua? parca e la moda sa iubesti aceste lucruri atat de gustoase dar cu o reputatie proasta pentru sanatate.
Personajele multor filme se considera amuzante când beau. Chiar și drogurile par romantice oamenilor (pentru că unii artiști și muzicieni le consuma).
Psihologii spun că această “iubire” are consecințe negative. Oamenii nu-si mai dau seama cât de periculoase sunt obiceiurile lor proaste.
Chiar și atunci când copiii încearcă să imite adulții ciocnind pahare de suc, acest lucru nu este un lucru bun. Copiii se obișnuiesc cu ideea că nu există o sărbătoare fără alcool.
Potrivit unor oameni de știință, băutul este de fapt mai periculos decât consumul de droguri. Alcoolul este mai popular și mai ușor accesibil.
6. Probleme psihologice
Bloggerii de pe Instagram se comportă de parcă ar fi minunat să fii deprimat. Cu toate acestea, nu există nimic atractiv in depresie, anorexie sau orice alte tulburări psihologice sau alimentare.
Iubirea lor în mass-media a condus la faptul că, până și cele mai mici eșecuri și greșeli pe care oamenii le fac se explică prin tulburări psihologice. O mică teamă este un atac de panică, iar o stare proastă este depresia.
Nu te preface că ai tulburări pe care nu le ai. Nu este nimic bun în a lua pastile de care nu ai nevoie. Și oamenii care au cu adevărat nevoie de ajutor s-ar putea pierde în fundalul celor care caută tulburări pe care nu le au. Doar pentru a se simți diferiți de ceilalți.
Citeste si:
- 9 Semne care arată că ai de-a face cu un Psihopat
- 8 probleme ascunse pe care le poate dezvăluii o casă dezordonată
7. Ajutarea orfelinatelor
Multor oameni le place să facă din lucrarea de caritate o parte a imaginii lor, dar a ajuta orfanii este o responsabilitate serioasă. Psihologii spun că copiii din orfelinate urăsc competițiile în care câștigătorii primesc un premiu. Deoarece alți copii se simt ofensați și încearcă să ia premiul de la câștigător ca să-l distrugă.
Și unii voluntari susțin că copiii din orfelinate sunt adesea influențați negativ de darurile de la oameni pe care nu-i cunosc: copiii se obișnuiesc cu faptul că cineva le va oferi ceva, dar în viața lor viitoare lucrurile nu funcționează așa .
Deci, ar trebui să fim extrem de precauți în ceea ce privește oferirea de cadouri orfanilor. Potrivit voluntarilor, copiii au nevoie de atenție mult mai mult decât de lucruri. Este mai bine să petreci timp cu ei sau să-i vizitezi și să le spui o poveste.
Cu toate acestea, potrivit psihologilor, nu uita – dacă cineva dorește să ajute copiii, ar trebui să o facă în mod regulat și consecvent, deoarece separarea de oamenii cu care s-au apropiat este foarte daunatoare pentru ei.
Nu e bine sa iubesti doar ca sa-i ajuti cu cadouri. Au nevoie mai mult de afectiune decat de cadouri
8. Incapacitatea de a păstra o casă curate
„Mizeria creativă” este un lucru foarte popular acum. Cu toate acestea, incapacitatea de ati menține locul de muncă sau casa curată poate provoca multe probleme.
Oamenii de știință văd o legătură între amânare și incapacitatea de a susține ordinea. Potrivit experților, o casă aglomerată poate provoca depresie care devine mai puternică doar odată cu înaintarea în vârstă.
Psihologii recomandă ordonarea lucrurilor odată ce încetezi să le utilizezi. Dacă faci puțin în fiecare zi, nu va trebui să petreci întreaga zi curățând.
9. Sarcina
Femeile însărcinate din filme și reclame arată atât de fericite, iar modelele și actrițele își arată corpurile perfecte chiar după naștere. Cu toate acestea, psihologii avertizează: nu uitați de cât de diferită este realitatea de ceea ce ne arată la televizor și în reviste.
Fiecare situație este complet individuală și, desigur, există femei ale căror sarcini sunt ușoare. Dar fii precaut când începi să crezi că sarcina pare atât de romantică sau că este cel mai bun moment din viața unei femei.
Medicii recomandă oamenilor să nu uite că așteptarea unui copil prezintă o mulțime de riscuri pentru sănătatea femeii. Trebuie verificate în prealabil posibilele complicații legate de sarcină. Să te astepti să ai dureri de spate, schimbări de dispoziție, umflături, reflux acid și alte posibile probleme.
De asemenea, multe femei se dovedesc a nu fi pregătite pentru schimbări ale aspectului lor, ceea ce se va întâmpla în mod inevitabil atunci când rămân însărcinate dar mai ales dupa ce vor naște.
10. Ce sa nu mai iubesti? Viata de Freelancer și Blogger!?
În trecut, copiii își doreau să fie actori, astronauți și veterinari. Astăzi, cel mai popular răspuns la întrebarea despre o viitoare profesie este: un blogger. Dar blogurile necesită o grămadă de muncă.
Expunerea detaliată a vieții personale și atenția constantă a oamenilor poate avea un efect negativ asupra modului în care te simți.
Și pentru a deveni un profesionist bine plătit, cu un venit stabil, trebuie să dobândești o anumită experiență și să ai o bază de clienți – dar asta durează ani!
Potrivit psihologilor, lucrul la distanță poate avea un efect negativ asupra oamenilor. Fără comunicare și un sentiment de unitate cu colegii, oamenii pot dezvolta depresie, fobii sociale, dependență de internet și sentimentul că nu fac nimic important.
Munca la distanță necesită ca oamenii să fie foarte disciplinați și să fie pregătiți să nu aibă concediu medical. Fără zile libere și fără vacanță.
11. Incapacitatea de a avea grijă de aspectul tau
Apariția populară „dezordonată” se transformă adesea într-o simplă dezordine, care se justifică cu „Eu sunt ceea ce sunt și nu vreau să mă schimb”.
Dacă o persoană nu este în măsură să aleagă haine, să arate ordonată sau să-și spele părul suficient de des, este posibil să nu pară a fi o mare problemă.
Dar de fapt este. Potrivit psihologilor, dacă o persoană nu dorește să aibă grijă de aspectul său, înseamnă că este nemulțumită de viața sa.
Psihologii spun: orice facem ar trebui să ne aducă satisfacție. Iti recomandă să dezvolti obiceiuri bune și, dacă descoperi că nu te iubesti pe tine insuti, ar trebui să dezvolți această iubire. Antreneaza-te în fața oglinzii și fa-ți complimente. De asemenea, ar trebui să înveți să găsești în tine caracteristicile de care oamenii s-ar putea îndrăgosti.
Esti de acord cu ideea că dragostea nu trebuie măsurată prin cantitatea de durere prin care trebuie să treci pentru a o obține?
Ai iubit vreodată vreunul dintre lucrurile descrise în articol?
Povestește-ne despre experiența ta!