Top 10 Animale de pradă

Animalele de pradă, sunt acele animale care vânează și ucid alte animale pentru hrană, iar dieta lor constă în principal din carne. Acestea sunt: leul, tigrul, ursul, rechinul și multe altele.

Animalele sunt o parte importantă a ecosistemului și fiecare animal are rolul său. Dar nu toate animalele sunt create la fel. Unele animale pot fi periculoase, cum ar fi leii sau urșii; în timp ce altele ar putea dori doar să te mănânce (cum ar fi tigrii).

Haideti sa descoperim impreuna care sunt prădătorii care vaneaza alte animale pentru hrană.

10. Anaconda

Această specie de șarpe este întalnită cel mai des în America de Sud, fiind un animal de pradă de rang superior datorită dimensiunii sale imense și rezistența formidabilă.

Deși numele de anaconda poate descrie mai multe tipuri de specii, cel mai frecvent se refera la anaconda verde (șarpele boa), care este cea mai mare în greutate și al doilea cel mai lung șarpe din lume.

În mod obișnuit, anaconda se profita de lungimea ei pentru a ține prada și a o savura. Se încolăcește în jurul prăzi strivindu-i oasele și eliminând aportul de oxigen, apoi înghite în totalitate prada. (mă refer că înghite fără să mestece).

Poate atinge o lungime maximă de peste 9 metri, și o greutate incredibilă de 250 kilograme! Diametrul corpului unui sarpe anaconda adult, poate depăsi 30 cm și se poate mări considerabil atunci când șarpele a înghițit o pradă.

9. Vulturul

După cum Leul este considerat regele junglei, tot așa și vulturul este considerat regele cerului. Un prădător rapid și puternic.

Are vederea de trei ori mai bună ca a omului, putând zări prada chiar și de la doi kilometri distanța, din înaltul cerului. Poate zbura 300 de kilometri fără oprire, cu o viteză care ajunge și la 180 de kilometri pe ora atunci când coboară aproape vertical pentru a înhăța peștii din apă.

Are ciocul și ghearele foarte puternice, acestea crescând continuu pe toată durata vieții. Datorită acestor gheare, poate căra, în zbor, o pradă care cateodată depașește jumătate din greutatea corpului.

Vulturul filipinez are 6,5 kilograme, un metru înaltime și aproape cinci metri cu aripile întinse. Trăiește între 30 și 60 de ani, numai în păduri, cuibul fiind construit în vârful copacilor groși și înalți.

8. Leul

Cu toate că este cunoscut ca „regele junglei”, leul este un animal care trăiește în câmpii deschise, și poate fi găsit prin toată Africa.

Cantareste aproximativ 180 de kg. Poate atinge viteza de 50 de metri pe secunda, insa doar o scurta perioada de timp. Femela vaneaza mai mult de 90% din zi, pentru ca are o greutate mai mica decat a masculului care are nevoie de odihna 20-21 de ore pe zi.

Vanatul, este mancat mai intai de leu, apoi de femele, iar puii trebuie sa se multumeasca cu ce ramane.Durata medie de viata rareori depaseste 15 ani datorita certurilor teritoriale cu alte animale de aceias specie adaugand aici si vanatul lor masiv. Locuiesc in familii alcatuite din leoaice si puii si cativa masculi tineri.

7. Crocodilul

Ucigas cu sange rece carora le place caldura tropical, locuind in ape mai mici cum ar fi lacuri sau rauri. Hrana lor sunt pesti.

Crocodilul este una dintre mai multe specii de reptile de apa, include aligatorul si Gharial, intalnit cel mai des in India.

Crocodilii au un cap ascutit de forma literei V. Un lucru este sigur, sa nu fi prinsi in gura lui. Gura inclestata cu dinti mari este suficienta pentru a omora pe oricine si orice.

6. Ghepardul

Cea ce il face pe gepard unic in a fi un animal fara adversar este viteza atinsa pana la 120 km/h. Poate dezvolta o accelerație de la zero la 100 km/h în doar 3 secunde. În câmpiile din estul Africii, gazelele Thomson constituie prada sa preferată. Se furișeaza cât mai aproape de prada dupa care sare la atac. Cei mai multi dintre gheparzi sunt crescuţi în captivitate, pentru că sunt uşor de îmblânzit.

5. Rechinul alb

Are 300 de dinţi, dispuşi în 7 rânduri iar cel mai mare rechin prins vreodata avea 6.4 metri si cantarea 3312 kg. Traieste in Oceanul Pacific , cat si in oceanele Atlantic si Indian. Majoritatea atacurilor sunt in timpul zilei inregistrand si victime umane . Oamenii il considera unul din cei mai peiculosi rechini datorita marimii sale, comportamentului agresiv si obiceiului de a inota si in apele mai putin adanci in cautare de hrana. Strategia sa consta intr-un atac surprinzator si rapid din spate, provocand o rana mare.

4. Ursul grizzly

Are o inaltime intre 2-3 m si greutate maxima de 1150 de kg. Se hranesc cu elani, cerbi, oi si chiar ursi negri. Le place pescuitul de somon sau pastrav. De obicei atunci se intalnesc cu oameni toamna, cand pescari vin la pescuit. Femelele sunt responsabile 70% din atacuri fiind mai agresive ca masculul. Plantele alcatuiesc 80% din hrana cum ar fi affine, mure, fructe de padure, capsuni. Masculi stapanesc teritori mari pana la 4000 de km patrati. Se gasesc in Alaska, vestul Canadei si nordul S.U.A

Amintesti despre film ursul negru sau ursul polar

3. Tigrul

Poate alerga cu o viteza de pana la 60 km/h fiind capabil să sară la o înălțime de până la doi metri cu 50 kg de carne în dinți. De cele mai multe ori tigrii isi ucid prada cu ajutorul coltilor lungi de 10 cm, uneori pot lovi si cu labele din fata. O singura lovitura este destul puternica incat sa sparga craniul unui urs sau sa-i rupa spatele. Pot face salturi de pana la 10 metri iar racnetul poate fi auzit si de la 3 km iar uneori imita sunetele scose de alte animale pentru a-si atrage prada.

2. Lupul

Lupii traiesc in haite bine organizate si fac parte din categoria animale de prada, conduse de un mascul. Este unul dintre animalele cele mai inteligente si adaptabile. Fiecare haita are un teritoriu bine stabilit iar daca trece perimetru, intra in conflict cu alte haite de lupi. Un lup mascul cîntăreşte aproximativ 50 kg iar felul în care ţine coada, reprezintă poziţia acestuia în haită. La lideri coada este ridicata, la “subalternii” este lăsat jos, iar acei de pe nivelul inferior al familiei lupilor, sunt cu coada între picioare. Sunt carnivori iar unele dintre animalele preferate la vanat sunt caprioarele si elanii.

1. Orca – balena ucigasa

Fălcile extrem de puternice, cu 40 de dinţi ascuţiţi şi conici constituie o armă teribilă care-i permit să reteze dintr-o muşcătură bucăţi de 20-30 kilograme, să reteze un stâlp de lemn cu diametru de 10-15 centimetri, sau să rupă în două trupul unui delfin sau foci.

O lovitură de cap a unui mascul de orcă dezechilbrează megapterele sau balenele cenuşii, pot scufunda vase de până la 50 tone, crapă un strat de gheaţă gros de un metru şi fac să se balanseze nave de 100 tone.

Femelele ating 80-100 ani, iar masculii 50-60 ani. Cea mai mare balenă ucigaşă a fost evident un mascul care avea lungimea de 9,8 metri şi cântărea 10 tone. Inteligenţa şi docilitatea orcilor au făcut ca aceste mamifere să ajungă foarte apreciate în spectacolele de dresură din marile delfinarii ale lumii.

Acestea au fost 10 animale de prada. Sper ca ti-a placut articolul!

0 0 votat
Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile